Toerisme 


LANDELIJK HEERS

Welkom ... en zet u!

Heeft Heers unieke troeven voor een onvergetelijk verblijf? Absoluut! Rust, gastvrijheid, natuur, geschiedenis en héél veel mogelijkheden om met je gezin de ultieme ontspanning te beleven. Als een volle fruitmand waaruit je de lekkerste ervaringen plukt.

Elk seizoen heeft zijn charmes. Uiteraard tijdens de bloesemperiode. Die is en blijft uniek. Maar ook tijdens de oogst. En onder de zomerzon of in een hagelwitte sneeuwvariant.

Je bent van harte welkom. Herontdek het plezier van ongestoord genieten bij de enthousiaste inwoners van het zo goed als rustigste dorp in het Haspengouwse landschap.

Download hieronder onze toeristische brochure en heel wat praktische info om je verblijf tot in de puntjes voor te bereiden.


LIMBURG VAKANTIEGIDS 2017
 
Altijd welkom in Limburg

Dé complete gids voor jouw vakantie of daguitstap in Limburg. Met een overzicht van alle toeristische attracties, nieuwe belevingen, kindvriendelijke uitstapjes, micro-avonturen, logeeradresjes, smakelijke tips, …

Een gids van 300 pagina’s boordevol inspirerende foto’s aangevuld met praktische informatie,  maar ook reportages, fiets- en wandelroutes, tips…

Haal hem gratis af bij Toerisme Heers!

Kun je niet wachten? Surf naar www.toerismelimburg.be en blader door de digtale versie.


FRUITIGE RONDLEIDINGEN BIJ WIJNDOMEIN KITSBERG
zondag 23 april, 7 mei, 21 mei, 4 juni, 18 juni, 2 juli, 3 september, 17 september, 24 september om 15u
 
Wijndomein Kitsberg in Klein-Gelmen bewijst dat een familiale sfeer perfect hand in hand kan gaan met het gebruik van de modernste technieken van de professionele wijnbouw. Eigenaars Daniel en Evi laten al hun wijnen immers rijpen in grote inoxvaten. Hun wijngaard is vandaag 1 hectare groot op een ondergrond van leem en mergel. De bodem is hierdoor meteen zeer geschikt voor het aanplanten van Chardonnay- en Pinotvariëteiten.
 
Domein Kitsberg beschikt op dit moment over 4 soorten wijn: Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Blanc en Müller-Thurgau. Kitsberg is al 2 jaar op rij winnaar van de gouden médaille 'Beste wijn van België'.
 
Zin om te proeven?
Het domein biedt rondleidingen met degustatie aan voor groepen vanaf 10 personen (mits reservatie).
Op zondag 23 april, 7 mei, 21 mei, 4 juni, 18 juni, 2 juli, 3 september, 17 september, 24 september zijn er telkens om 15u ook rondleidingen voor de individuele bezoeker. Reservatie is wel vereist (€ 5, incl. proevertje).
 
Voor meer info en/of reservaties:  
Daniel en Evi Medarts-Smets
Klein-Gelmenstraat 18, 3870 Heers (Klein-Gelmen)
0477 24 46 98
FRUIT- EN OOGSTFEESTEN
zondag 24 september, 13u - 18u, dorpskern Batsheers

Kom en vier samen met ons de fruit- en oogstfeesten in Batsheers! Het wordt weer een feestelijke dag met lokale lekkernijen zoals fruittaart, fruithapjes, appelbeignets, streetfood, lekker streekbier, live muziek, demonstraties van oude ambachten, floristen, tractoren …. En nieuw dit jaar is dat je de heerlijke wijnen van de lokale wijndomeinen Marsnil (eerste oogst) en Kitsberg kan proeven!

De kleintjes kunnen snoeptaartjes maken, pottendraaien, een ritje maken met de huifkar, zich uitleven op het springkasteel, zich laten omtoveren tot een sprookjesachtige prinses of een superheld, een coole glittertattoo laten zetten of smullen van een ijsje.

Kortom, de Oogstfeesten zijn een ideale gelegenheid voor een uitstap met de hele familie!


Openingsuren dienst toerisme 

Maandag 08u30 - 12u30 13u00 - 19u00
Dinsdag 08u30 - 12u30  -
Woensdag 08u30 - 12u30 13u00 - 16u30
Donderdag 08u30 - 12u30  -
Vrijdag 08u30 - 12u30  -
Zaterdag
09u00 - 12u00
(via loket bevolking)
 

Wandel-, fiets- en autokaarten kunnen desgewenst ook per post verstuurd worden (€ 1 verzendingskost). Stuur een mailtje naar toerisme@heers.be met vermelding van de gewenste kaart(en), je naam en adres.

Coördinator cultuur en toerisme: Michele Houbraken
Administratief medewerkster: Anne Gevers
 011 48 01 22
toerisme@heers.be