Over Heers 

De gemeente Heers ligt in het zuiden van de provincie Limburg, in het arrondissement Tongeren, vlak op de taalgrens met Wallonië. Heers is een fusiegemeente die uit 12 kerkdorpen bestaat, ongeveer 5.700 ha groot is en ruim 7.000 inwoners telt.

Heers maakt deel uit van de vruchtbare leemstreek en ligt in Droog Haspengouw. Het is een typische plattelandsgemeente waar je nog kan genieten van rust en stilte en van de ongerepte natuur. Het bestuur probeert dit plattelandskarakter ook te behouden, enerzijds door bewust niet te investeren in het uitbouwen van een industriegebied en anderzijds door er alles aan te doen om de landbouwsector zo goed mogelijk te ondersteunen en proberen te verzoenen met de toeristische mogelijkheden die onze streek te bieden heeft. Met zijn vele kastelen, vierkantshoeven en kerkjes, het uitgebreide en goed bereikbare ruilverkavelingsnetwerk, is Heers een gemeente die de moeite waard is om te ontdekken als toerist.

Maar Heers is niet alleen de moeite waard om te ontdekken als toerist; het is ook een gemeente waar het aangenaam is om te wonen dankzij het vele groen en de rust die je hier nog kan vinden. En uiteraard speelt ook het feit dat je hier nog betaalbare bouwgrond kan vinden en dat grote steden als Sint-Truiden, Tongeren, Luik en Hasselt snel te bereiken zijn. Ook de verbinding met de E40 ligt niet zo ver af. Gevolg, veel jonge gezinnen vinden de weg naar onze gemeente. Door de aanleg van nieuwe wijken zal de immigratie op korte termijn vermoedelijk nog gaan toenemen.

Met onze slogan 'Heerlijk Heers, de pit van Haspengouw' begroeten we zowel inwoner als toerist.