hoofdeing herselt

HEERLIJK FIETSEN 

Limburg Fietskaart 

Voor wie Heers, Haspengouw en rest van Limburg per fiets wil verkennen, is de Limburg Fietskaart een must. Deze kaart geeft een overzicht van het volledige fietsroutenetwerk in Limburg en Voeren. Goed voor in totaal 2.000 km bewegwijzerde fietspret waarbij de goed herkenbare blauwe bordjes je wegwijs maken in de veilige fietsroutes, die bovendien dagelijks worden onderhouden. De fietskaart vermeldt alle knooppunten met onderlinge afstanden, straatnamen en bezienswaardigheden onderweg en fietscafés en -logies. Met behulp van de fietskaart stippel je snel een lus uit, van knooppunt naar knooppunt, en maak je de route net zo lang als je wilt.

De fietskaart is te verkrijgen bij de dienst toerisme in het administratief centrum (€ 9,50).

Fruitfietsroutes 

Deze kaart bevat 6 fietslussen die je tot in het hart van het fruitige en gastvrije Haspengouw voeren. Via de fietsroutes ontdek je de mooiste plekjes in Alken, Bilzen, Borgloon, Gingelom, Heers, Hoeselt, Kortessem, Nieuwerkerken, Riemst, Sint-Truiden, Tongeren en Wellen.

De fruitfietsroutes zijn te verkrijgen bij de dienst toerisme in het administratief centrum (€ 3).

Fietsen door het Rijke Verleden van Haspengouw 

Ontdek het rijke verleden van Haspengouw via 7 uitgestippelde routes. Je fietst langs historische steden zoals Tongeren, Sint-Truiden en Borgloon. Daarnaast kun je je laten verrassen door het schitterende mergellandschap in Riemst, de tumuli in Gingelom, het prachtige kasteel van Hex en de imposante landcommanderij Alden Biesen.

De fietsroutes van het rijke verleden van Haspengouw zijn te verkrijgen bij de dienst toerisme in het administratief centrum (€3). 

Mountainbikenetwerk Euregio 

Het Mountainbikenetwerk Euregio loopt door de provincies Belgisch- en Nederlands-Limburg en Vlaams-Brabant. Zowel de beginnende als de meer ervaren mountainbiker kan hier zijn hart ophalen. De routes voeren je langs mooie boomgaarden, bospaden en holle wegen. Onderweg ontdek je de mooiste vergezichten en bijten enkele heuvels je stevig in de kuiten.

 
De routes van het Mountainbikenetwerk Euregio zijn te verkrijgen bij de dienst toerisme (€ 10).

NIEUW: Hippe fietstochten voor gezinnen - 'CLICKPEDALEN' 

Het project Clickpedalen voorziet leuke gezinsfietstochten in de regio Zuid-Limburg. 10 gemeentes werkten telkens één of twee leuke tochten uit, gebundeld in een handig verzamelmapje en dat allemaal helemaal gratis en voor niets.
 
Tijdens elke fietstocht kan je onderweg kindvriendelijke vragen oplossen.
Op sommige knooppunten kan je ook een selfie maken om op de facebook-pagina van Clickpedalen te uploaden: https://www.facebook.com/clickpedalen/?fref=ts. Is het knooppunt duidelijk zichtbaar, dan maak je kans op waardevolle prijzen en waardebonnen. De wedstrijd loopt van 1 juli tem 30 september 2016.
 
De fietsmapjes zijn te verkrijgen bij de deelnemende steden en gemeenten: Alken, Bilzen, Borgloon, Gingelom, Heers, Hoeselt, Kortessem, Nieuwerkerken, Sint-Truiden, Tongeren.
 
Like alvast de pagina van Clickpedalen, haal de fietsen van stal en geniet met je gezin van dit mooie initiatief!
 

 


Fietsverhuur 

Sommige logiesuitbaters verhuren fietsen aan hun gasten. Hiervoor neem je best rechtstreeks contact op met de logiesuitbater (zie rubriek Heerlijk logeren).
 
Daarnaast kan je een fiets huren in:
Borgloon
Dienst toerisme
Speelhof 10
3840 Borgloon
Tel. 012 67 36 53 of 54
 
Sint-Truiden
Fietstsinrijpunt
Stationsplein z/n
3800 Sint-Truiden
Tel.: 011 69 64 29