Sport 

Vlabus werd Sportwerk Vlaanderen 

Vlabus veranderde op 7 oktober 2016 officieel van naam, maar dat wisten jullie ongetwijfeld al. De nieuwe naam en baseline geven voortaan duidelijk aan wat we doen: "Sportwerk Vlaanderen. Maakt werk van sport".
Sportwerk Vlaanderen heeft 30 jaar ervaring in sport en tewerkstelling en dat willen we ook uitdragen.

We vragen onze klanten en partners om mee de boodschap uit te dragen! Deel jij onze filmpjes op social media (Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube)?  ALVAST BEDANKT!


Wist je dat... 

Wist je dat... er een bike wash aan de sporthal is waar je je mountainbike en/of fiets kan gaan afspuiten na een fietstochtje door onze glooiende Heerse landschappen? Met een muntje van 0,50 cent kan je 2 min spuiten en is je fiets weer helemaal in orde.


Volg met je sportvereniging een opleiding reanimatie en AED  

Deze opleiding is een aanrader voor iedereen en zeker voor sportclubleden en -bestuur.

Wat?    Een opleiding van 3 uur door Rode Kruis.
             Voor maximum 12 personen per opleiding.
Waar?  Lokaal Ridderstraat in Heers.
Prijs?   150 euro per opleiding (min korting voor sportverenigingen).

Bij deelname aan deze opleiding, is er een extra subsidiëring voorzien door de sportraad.

Voor info en het uitlenen van een video, kan u mailen naar de sportdienst via sport@heers.be.

U kan terecht bij Paul Lennertz voor het reserveren van een opleiding op het nummer 0479 56 67 32.


Zet jouw sportorganisatie op de TOP-kaart en volg een TOP-vorming! 

Laat zien dat jouw sportorganisatie tegen pesten is! Registreer je op de TOP-kaart en ga voluit voor een pestvrije sportomgeving! De TOP-actie wil letterlijk àlle sportorganisaties in Vlaanderen doen kleur bekennen. Welke kleur? Iedereen moet gaan voor geel! Geel is de kleur van een positieve vibe, van een optimistisch groepsgevoel, van plezier en van een constructieve sfeer. Van een sportorganisatie die vrij is van pesten. www.topindesport.be

In 2016 worden zes TOP-vormingen georganiseerd verspreid over Vlaanderen. Je komt er te weten hoe je een TOP-omgeving kan creëren en samen gaan we op zoek naar een positief antwoord op pestgedrag. De vorming staat stil bij wat pestgedrag is, hoe het ontstaat, wat de risicofactoren zijn, met welke gevolgen de gepeste kampt. Tijdens de vorming worden de zes laagdrempelige TOP-acties voorgesteld: bewustwording, positief groepsklimaat, aanspreekpunt en meldingsprocedure, gedragscode, thematraining en gepaste reactie.

Schrijf je snel in! https://topindesport.be/vorming/

Kortrijk 2 mei
Gent 3 mei
Hasselt 12 mei
Antwerpen 3 oktober
Brugge 6 oktober
Leuven 10 oktober

 


Natuursporten 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is pas echt zomer als je weer volop buiten kan sporten, als je er met je mountainbike op uit kan of je loopschoenen kan aantrekken. Bloso bracht de mooiste routes in kaart.

Loopomlopen en mountainbikeroutes zijn er voor beginners én gevorderden. Je kiest voor grote of kleine afstanden, makkelijke of moeilijke pistes en allemaal herkenbaar bewegwijzerd, onverhard en met respect voor de natuur. De mtb-routes zijn ook allemaal op je gps te downloaden. Ook de fit-o-meters zijn er voor iedereen: bodysculpting in de vrije natuur.

Surf naar de Bloso-website voor de mogelijkheden in jouw buurt: http://www.bloso.be/sportpromotie/Natuursporten/Pages/Home.aspx